Blog

Pogledajte gdje smo sve bili i što smo sve radili

Postavljanje i odabir tapeta

Postavljanje i odabir tapeta

Želite li promijeniti dizajn u prostoru? Ne znate koje tapete odabrati? I kako ih primijeniti?



Prilikom odabira tapeta, ne zaboravite provjeriti da li je Vaša željena tapeta kompatibilna s tehnologijom tiska koju planirate koristiti za stvaranje vašeg jedinstvenog dizajna. U našoj ponudi pronaći ćete samoljepljive tapete pogodne za upotrebu na glatkim zidnim površinama ili namještaju. Kod samoljepljivih tapeta važno je da je površina besprijekorna, tj. glatki zid od knauf ploča ili tradicionalni zid obojan akrilnom bojom, na primjer.

Također možete koristiti naše neljepljive tapete, gdje korištenje ljepila za tapete omogućuje primjenu čak i na manje savršenim površinama. Ljepilo osigurava djelomično izravnavanje nepravilnosti.

Bitno je znati u kojim prostorijama želite koristiti tapete. Kakva je izloženost grebanju, kretanju ljudi i u određenom prostoru, povećana ili standardna trajnost. Bitno je znati radi li se o poslovnim prostorima ili kućnoj upotrebi.

Za kućnu upotrebu, na primjer, idealne su GekkoTex tekstilne tapete, gdje možete odabrati i sivu opciju ljepila ako trebate spriječiti da podloga ne prosvijetli ili ne nazire podložna boja ili tisak.

U poslovnim prostorima treba razmotriti i potrebu za pranjem ili zahtjevima za antibakterijskom površinom. Ne zaboravite na sigurnost i razmotrite korištenje certificirane protupožarne tapete. Na primjer, Digimura tapeta zadovoljava sve te zahtjeve.



Za povećane ekološke zahtjeve odaberite tapete bez PVC-a i obratite pažnju na odabranu tehnologiju tiska, jer samo kombinacija tapeta bez PVC-a, HP Latex tehnologije i odgovarajućeg ljepila može se pohvaliti ZELENIM certifikatom.

Vrhunski dizajn u kombinaciji s fokusom na ekologiju postiže se korištenjem Decal Alldecor 2D tapeta, zahvaljujući korištenim materijalima i potpuno realnim opcijama tekstura.

 Također vam pripremamo upute za primjenu!